Moderne sjælfuldhed inspireret af naturen og byen

Man tror næppe sine egne øjne, når denne tidligere staldbygning nu toner frem som et elegant fritidshus, der vidner om, hvordan moderne linjer anno 2020 og sjælfulde detaljer kombineres i udsøgt harmoni. På begge etager pryder et kipført loft, synlige hanebånd og betragtelige vinduespartier, der lader beliggenhedens naturrige og vilde natur blive en integreret del af indretningen. Velkommen til Kinderballe på Langeland og til en ejendom ud over det sædvanlige.

Grunden udfolder sig med storslået natur, der endvidere strækker sig, så langt øjet rækker. Dette gælder også længere væk end det umiddelbare nærmiljø, og med en cykeltur nås eksempelvis Nørreballe Nor og skoven Kildemarken, mens indkøb foretages i Humble.

Hvis man ønsker at opleve dyreliv og skovbevoksning, er det dog nærliggende at forblive på matriklen, hvor man straks fascineres af rådyrenes vandring eller højdedraget i horisonten. Er formålet at betragte omgivelserne, fremstår terrassen til netop dette formål, og dermed bliver de ekstravagante designvalg allerede markeret. Med jerntræ fra gamle jernbanesveller i Indonesien afspejler materialerne et dygtigt blik for en særegen æstetik, der tilmed er funktionel via den eminente slidstyrke.

Allerede udefra er forventningerne derfor lagt, og inden døre skuffer interiøret bestemt heller ikke. Tværtimod emmer rummene af den gennemtænkte forening mellem den oprindelige planløsning og de nutidige linjer, hvilket skaber et eksklusivt præg af nordisk kolonistil. De rå bjælker gør sig især bemærket og forløber overalt i sammenhæng med de store, mørke vinduesrammers urbane udtryk. Dette indikeres i køkken-alrummet, hvor fronterne nydeligt komplementerer boheme-stilens træstruktur og farvetoner, mens det hele ledsages af en varmefast bordplade i mikrocement og et ekstra bredt gaskomfur fra Bertazzoni. Træbjælkerne forefindes ligeledes i de fem værelser, hvis udformning understreger bygningens tidligere funktion som staldbygning.

Stueetagen rummer desuden et gæstetoilet og et badeværelse, hvor den tydelige, røde tråd træder frem. Naturens elementer er invitereret helt indenfor med den udhuggede natursten på 1,7 tons, der udgør et rustikt og smukt badekar. Den topmonterede stenhåndvask matcher efter samme koncept, og imens prydes baderummets indgang med New-Yorker inspireret, sortrammet, matteret glas.

Som det sidste breder hele første sal sig i én stor stue, der tidligere blev benyttet som høloft, men nu er eleveret til et multirum af dimensioner.

Kinderballevej 8, Kinderballe, 5932 Humble

  • Lars Bjørk

  • Adm. direktør, & indehaver
  • T: 6613 9200
  • M: 4062 5456

Bestil fremvisning