Historisk lejlighed i centrum af Odense

Det sorte bindingsværk med ledsagelse af gule tavl og røde vinduer afslører straks den charme, som denne lejlighed besidder. Stemningen underbygges af en historisk baggrund, for i tidligere tider har ejendommen nemlig været beboet af den kongeligt udvalgte borgmester. Og efter sigende yndede han at få besøg af H. C. Andersen, hvilket elementer i lejligheden da også kunne indikere. Ejendommen er oprindeligt opført som hovedbygning for privatejet dragonkaserne, som proprietær og brygger Christian Hendrik Hansen lod bygge.

Senere fra 1860erne og mange år frem boede flere af Odenses kongevalgte borgmestre på stedet, og bygningen har derfor ofte været omtalt som Borgmestergården.
Som supplement til det lyse og lækre hjem med fire værelser, to badeværelser og rummelige opholdsmiljøer skal den fantastiske placering i Odense C absolut bemærkes.

De historiske rammer indeholder moderne komfort, for boligen er nemlig nydeligt istandsat i løbet af 2021. Her blev et værelse omdannet til et badeværelse, der er skiftet gulv i spisestuen, og køkkenet blev lavet fuldstændigt om. Man har selvfølgelig prioriteret at værne om stilen, hvorfor det omtalte gulv er et originalt, gammelt trægulv, man har hentet hjem og slebet og behandlet. Bemærk også WiFi-løsningen, som minder om erhvervsstandarder, og endelig springer de flotte, italienske lamper i øjnene.

Som nævnt forlyder det, at H. C. Andersen kom på besøg i hjemmet, og skal man gå med denne underholdene tanke, så er det oplagt at kaste blikket mod den fine kamin. I metallet er der nemlig indstøbt hyrdinden og skorstensfejeren. Kaminen pryder den ene stue, og der er tre stuer i alt, hvoraf en anden byder på en lille altan. Videre fremtræder Kvik-køkkenet komfortabelt med en bred induktionskogezone og en nydelig stil med fyldningsfronter akkompagneret af slanke kompositbordplader. Et tilsvarende udtryk går
igen på det store badeværelse, som endvidere beriger med to helstøbte håndvaske, vægmonterede vandhaner, vaskefaciliteter integreret i skab samt en bruseniche. Dette badeværelse tilstøder den ideelle forældresuite, og hertil kommer yderligere tre værelser, hvoraf det ene afskærmes af en newyorker-væg. Hjemmet afsluttes af et badeværelse med kar.

Den sjælfulde ejendom er netop ved at undergå en fornyelse, hvor man har planer om at etablere fem grønne parkeringspladser - en til hvert lejemål og én gæst. Samtidig er der en dejlig have.

Endelig skal nærmiljøet udforskes, og her kommer man ikke til kort. Ejendommen ligger lige ved Brandts Passage med Cafébiografen, amfiscene og specialforretninger samt museer og gallerier. Tilsvarende er der få minutters gang til gågaden, hvor caféer, spisesteder og barer præsenterer sig i hobetal. Alle disse fremragende faciliteter suppleres af en behagelig ro hjemme såvel som Odenses herlige åndehuller med Konges Have og Munke Mose som oplagte destinationer.

Lyder det som jeres nye hjem? Så kontakt os allerede i dag for at bestille en fremvisning !

Vindegade 100B, 1., 5000 Odense C

  • Lars Bjørk

  • Adm. direktør, & indehaver
  • T: 6613 9200
  • M: 4062 5456

Bestil fremvisning